MÚSICA, EMBARÀS I PRIMERS MESOS

Tots sabem que escoltar la veu d’algú estimat ens pot calmar. De fet, la primera manifestació de musicoteràpia la trobem a la cançó de bressol.

El nostre cos és un instrument musical que ens permet emetre sons, cantar, percutir-nos. Mentre parlem o cantem el nostre cos vibra fent un massatge a cada racó, i aquesta vibració li arriba també al bebé.  A través de la veu podem transmetre afecte, sentiments, seguretat, i altres fonts de nutrició tant necessàries. És una forma directe de poder-nos comunicar amb ell.

A la vegada, cantar ens ajuda a respirar més àmpliament, ens oxigena, ens activa, ens relaxa, ens aporta benestar. Ens ajuda a sentir el cos i sentir-nos i des d’aquí podem sentir també al bebé.

Viatjarem a través de la veu, ens deixarem embolcallar per l’harmonia, les cançons, músiques enregistrades de diferents estils, instruments musicals, ritme, moviment i propostes creatives que compartirem amb el grup.

Explorarem sons que podran ser-nos útils per al treball del part. I comprovarem com la música pot seguir fent de cordó umbilical quan el nadó ja és a fora.

Compartirem amb ell l’alegria de viure a través del món sonor.