Fem música

TREBALLEM AMB EL PIANO

La majoria de persones sentim curiositat i ganes d’apropar-nos a tocar el piano quan en tenim algun a prop. És un instrument ple de bellesa, de fàcil accés i que ens permet “fer música” des del primer dia.

La disposició de les notes al teclat ens conviden a visualitzar clarament tota una sèrie d’elements teòrics musicals i posar-los a la pràctica. El registre que abarca és molt ampli, així que ens anem fent experts mica en mica en la lectura musical.  És, per tant, un instrument molt didàctic i, a més, ens demana una bona coordinació de mans i peus, una bona motricitat fina, com també una bona percepció del propi cos i del nostre centre.

El piano té tantes possibilitats sonores que ens convida a explorar. Hi podem representar un munt de personatges i escenes amb els seus matisos. El seu so pot acompanyar a altres instruments, abraça i fa de coixí, crea ponts i diàlegs, també amb la veu.

Comprovo cada dia com els nens i les nenes, a través de l’aprenentatge del piano, gaudeixen i satisfan la seva gran curiositat d’aprendre i necessitat de reptes. Canalitzen d’una manera sana i creativa la seva energia, el seu potencial intel.lectual i obren un nou canal de comunicació que els permet expressar-se emocionalment i artísticament.

A la vegada, l’estudi del piano estimula la seva capacitat d’esforç, atenció i constància. Aprendre a llegir i interpretar una partitura enriqueix la forma com s’estructura el pensament. Potencia la memòria musical, muscular i auditiva, la coordinació, crea connexions neuronals importants i incrementa l’activitat cerebral en diferents àrees.

Ofereixo sessions per a nens i nenes de forma individual o en parella. Cada nen té el seu ritme, l’aprenentatge és tot un camí. El meu objectiu és el d’oferir una descoberta i unes bases plenes de joc, estructura, comprensió i creativitat.

Poder dur aquest treball a l’escenari em sembla imprescindible, per aquest motiu fem uns quants concerts durant el curs a diferents espais del poble.